OBLIGACIONS DE REGISTRE DE LLOGUER DE VEHICLES A MOTOR

19-gen.-2023 | Notícies Generals, Reglamentacio i Normativa

OBLIGACIONS DE REGISTRE DE LES PERSONES FISIQUES O JURÍDIQUES QUE EXERCEIXEN ACTIVITATS D’ALLOTJAMENT I LLOGUER DE VEHICLES A MOTOR

 

En relació amb l’entrada en vigor, el passat dia 2 de gener de 2023, del Reial Decret 933/2021,de 26 d’octubre, pel qual s’estableixen les obligacions de registre documental i informació de les persones físiques o jurídiques que exerceixen activitats d’allotjament i lloguer de vehicles a motor, sobre l’afectació que aquesta norma tindrà respecte dels establiments del precitat sector ubicats a Catalunya, i havent rebut una nota informativa de la Direcció General de la Policia, en la que no ens quedava clar del tot si l’àmbit d’aplicació podia incloure també a les embarcacions a motor, velers amb motor i motos aquàtiques, ens hem posat en contacte amb la Direcció General de la Policia i hem rebut la següent resposta, molt tranquil·litzadora per a tots nosaltres:

 

Benvolgut senyor Guarner,

En resposta a la seva consulta, l’informo que el Reial Decret 933/2021, de 26 d’octubre, pel qual s’estableixen les obligacions de registre documental i informació de les persones físiques o jurídiques que exerceixin activitats d’hostalatge i lloguer de vehicles a motor, obliga a les empreses de lloguer de vehicles a motor, en cap cas fa referència a embarcacions de motor.

Efectivament s’ha d’entendre que el concepte de vehicles a motor no inclou les embarcacions marítimes, en coherència amb la definició i el contingut de la legislació de capçalera en matèria de vehicles a motor (Llei de trànsit, circulació de vehicles a motor i Reglament general de vehicles):

 

Annex 1 de la Llei:

Vehículo: aparato apto para circular por las vías o terrenos a que se refiere el artículo 2.

 

Per tant, es tracta de vehicles terrestres.

Qualsevol altre qüestió estem en contacte.

Ben cordialment,

Pere Ferrer i Sastre

Director general de la Policia

Departament d’Interior-Generalitat de Catalunya

 

Descarregar documents:

RD 933-2021 OBLIGACIONS REGISTRE LLOGUER VEHICLES A MOTOR

SIGNAT _comunicacio__sector_hospedatjes_i_lloguer_vehicles

Comparteix

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades