Vilanova i la Geltrú acollirà la primera regata preliminar de l’America’s Cup al setembre

20-març-2023 | Notícies Generals

Comparteix:

La 37a America’s Cup començarà a Vilanova i la Geltrú el setembre de 2023. ACE Barcelona, entitat organitzadora de la 37a America’s Cup Barcelona 2024, va anunciar que l’històric port de Vilanova i la Geltrú serà seu de la primera regata preliminar de l’America’s Cup, que entre el 14 i el 17 de setembre de 2023 servirà per donar el tret de sortida a aquest cicle de la competició en aigües mediterrànies.

Durant quatre dies – una primera jornada d’entrenament i tres més de competició amb regates de flota i partit race (duelos)–, la localitat de Vilanova i la Geltrú, es convertirà en l’escenari de l’estrena dels sis equips participants, que tenen previst instal·lar-se a Barcelona aquest estiu i que s’enfrontaran per primera vegada a bord d’embarcacions de la classe AC40 en un dels ports històrics del litoral català.

Aquesta primera regata preliminar serà la primera competició a bord dels AC40, que s’utilitzaran en la Youth America’s Cup i en la primera edició de la història de la Women’s America’s Cup. Els ulls de tot el món es posaran a Vilanova i la Geltrú gràcies a l’espectacular retransmissió televisiva de l’America’s Cup gràcies al seu model d’emissió en obert, l’objectiu del qual és arribar al públic més gran possible al món. “El Port de Vilanova i la Geltrú és perfecte per acollir el primer esdeveniment preliminar de la AC37 amb tot tan a prop del camp de regates”, va afirmar Grant Dalton, CEO d’ACE Barcelona.

“Les regates se celebraran a pocs metres de l’entrada del port, i La Daurada oferirà una visió perfecta. Compta a més amb enormes zones públiques per a un gran ‘fan village’, així com amb les magnífiques instal·lacions de Pendennis Vilanova i Vilanova Grand Marina com a zona tècnica que acollirà les bases dels equips i els seus AC40. I per descomptat, estem molt contents de comptar amb el suport del Club Nàutic Vilanova”, va afegir. La regata comptarà amb el suport de Pendennis Vilanova, una marina i centre de servei tècnic de superiots de primer nivell mundial que acollirà les bases dels equips de l’America’s Cup durant aquesta regata, treballant en conjunt amb Vilanova Grand Marina.

El Club Nàutic Vilanova també donarà el seu suport amb les seves instal·lacions de primer ordre. El club, fundat el 1920, té més de 800 amarratges i una impressionant seu social en el centre de la població. Per la seva part, el restaurant i espai per a esdeveniments La Daurada, cedirà el seu espai de més de 10.000 metres amb vista al camp de regates per a les instal·lacions del centre de premsa i el d’hopitality.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades