Compromís Nacional per un turisme responsable

29-març-2023 | Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable és la resposta del sector turístic a un moment de canvis i reptes importants. Es tracta d’un quadern de ruta per anar cap a un nou model turístic compartit més sostenible, inclusiu i just, que va ser presentat el passat 28 de març, a la LLotja de Mar de Barcelona.

El turisme català es troba en una situació de cruïlla en què és necessari optar per un nou model ambientalment responsable, socialment just, territorialment equilibrat i reconnectat amb els elements identitaris del país.

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable és l’eina que ens permet implementar aquest nou model. En aquest camí, el sector turístic català es fixa com a objectius: la lluita contra el canvi climàtic, la preservació de la biodiversitat, l’accés universal a les destinacions, la millora de la qualitat de l’ocupació i la descarbonització de l’economia.

El turisme responsable és aquell que forma part de l’estructura de l’espai i s’adapta a les condicions del lloc i a les necessitats de la població resident i que, essencialment, té en compte els impactes de l’activitat tant positius com negatius.

En aquest context, les empreses i institucions turístiques manifesten el seu compromís per tal de situar el patrimoni natural i cultural en el centre de l’estratègia turística. El model al qual aspirem és un sistema que prioritza la cultura, el paisatge, el patrimoni i els elements que configuren la identitat de Catalunya en l’articulació dels productes turístics.

El Compromís Nacional per un Turisme Responsable és un procés de participació col·lectiva i un esforç de conciliació entre projectes i mirades de país molt diverses.

Aquest acord, impulsat per la Generalitat de Catalunya, és l’inici d’un procés de transformació col·lectiva cap a un turisme ambientalment responsable, socialment just, territorialment equilibrat, basat en la innovació i reconnectat amb els elements identitaris del país. El Compromís Nacional per un Turisme Responsable, presentat públicament pel president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès i Garcia; el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, neix amb més de 120 adhesions d’entitats i associacions d’àmbits diversos, de les que el Clúster Nàutic Català by ADIN va ser una de les primeres entitats en adherir-se.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades