Jornada de portes obertes per presentar a la ciutadania el projecte del nou Canal de Badalona

3-abr.-2023 | Notícies Generals

Comparteix:

El dissabte 1 d’abril, va tenir lloc la jornada de portes obertes per presentar a la ciutadania el projecte del nou Canal de  Badalona

Durant la jornada, l’alcalde de Badalona es va presentar el projecte de remodelació del passeig Marítim, en el tram comprès entre el carrer de Sant Domènec i el Torrent de Vallmajor.

La Rambla del Gorg va acollir el pasat dissabte 1 d’abril, una jornada lúdica i festiva per presentar a la ciutadania el projecte del nou Canal Badalona. Marina Badalona ha organitzat una Jornada de portes obertes en el decurs de la qual es van presenta de forma detallada les obres que s’han realitzat en aquest espai i les que estan en marxa.

En el marc d’aquesta jornada, l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va donar a conèixer el projecte de remodelació del passeig Marítim que es portarà a terme en el tram comprès entre el carrer de Sant Domènec i el Torrent de Vallmajor.

L’alcalde acompanyat pel gerent de Marina Badalona, Imanol Sanz, van presentar el projecte del nou Canal Badalona. Els assistents van poder conèixer les característiques del futur viaducte, del pas del ferrocarril i del nou canal a través d’una exposició que recull el procés de transformació de la zona des de la seva etapa industrial fins arribar al moment actual, amb una àrea renovada que permetrà tenir una connexió directa al mar creant un espai d’oci, comerç i activitats nàutiques per als veïns i veïnes.

Per tal de renovar el canal s’han executat obres de moviment de terres que han permès sanejar la zona per desviar provisionalment el ferrocarril i construir el viaducte per sobre del futur canal. A més, es preveu la construcció d’un pas inferior al carrer Tortosa que connecti el Port i el barri de la Mora amb el barri del Gorg i el Polígon Sud. Aquests treballs de millora permetran tenir un canal de 350 metres de longitud que completarà la transformació urbanística d’aquests barris, oferint un ventall de noves possibilitats molt ampli.

També es va informa del nou Pla d’Usos del Port de Badalona, un projecte que convertirà el Port en un referent per al desenvolupament econòmic, social, turístic i cultural de Badalona i del Barcelonès Nord. La jornada preveu la presentació de l’Observatori de l’Ecosistema Port-Ciutat, un espai d’anàlisi, debat i reflexió sobre l’actualitat i els reptes dels ports en el seu context de relació amb els municipis on estan ubicats, que neix a iniciativa de Marina Badalona amb l’objectiu de generar i difondre coneixement sobre l’actualitat i els reptes dels ports del segle XXI.

Una jornada amb activitats per a tots els públics

La Jornada va comptar amb una àmplia oferta d’activitats d’oci i gastronomia per a tota la família. El programa inclou una fira d’entitats, activitats nàutiques i infantils, xocolatada i música. Es va comptá amb la presència del còmic Senyor Bohigues i també hi haurà un espai per a la música amb el concert del cantant badaloní, David Ros.

Podeu consultar la programació realitzada durant la Jornada de portes obertes:
PROGRAMA-JORNADA-INAUGURAL-CANAL-BADALONA-2

BoatShow Barcelona 2024
Barcelona BOAT SHOW 2024

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades