S’acceleren les obres per a la Copa Amèrica

14-ag.-2023 | Notícies del sector, Notícies Generals

Comparteix:

S’acceleren les obres per a la Copa Amèrica

El prestigiós esdeveniment de la Copa Amèrica de Vela està deixant la seva petjada en el port de Barcelona, amb una transformació significativa en el Port Vell.

Mancant un any per a l’inici de la regata, les obres avancen a pas ferm, amb una inversió d’aproximadament 120 milions d’euros entre fons públics i privats.

Un dels principals canvis que els ciutadans podran gaudir és l’obertura de gairebé dos quilòmetres de passeig en el frontal marítim que abans eren inaccessibles.

Aquests nous espais per als vianants permetran als barcelonins i visitants gaudir d’una vista privilegiada de les regates, amb la sortida i arribada dels AC40 i AC75.

El moll de Barcelona, que alberga la base de l’equip amfitrió Emirates Team New Zealand s’ha reurbanitzat i alliberat de l’activitat de ferris. En aquest context, també s’ha remodelat el World Trade Center, que es convertirà en un mirador privilegiat per a observar la competició.

A més d’aquestes millores en l’entorn, s’habilitaran graderies per al públic en diversos punts estratègics, com enfront de l’edifici Mirador en la Rambla de la Nova Bocana, on també es troba la base de l’equip italià, Lluna Rossa Prada Pirelli.

La Copa Amèrica de Vela transforma el Port de Barcelona

La transformació del Port Vell també inclou la reforma de l’àrea pesquera i la construcció d’una nova llotja de pescadors que estarà oberta al públic a partir de febrer.
La nova llotja comptarà amb una passarel·la elevada que permetrà als visitants observar la classificació de la pesca i albergarà un restaurant.

En el moll de Espanya, l’edifici del Imax s’ha transformat en la America’s Cupa House un espai museístic i interactiu que narra la història de la competició.
A més, el Maremàgnum també se sotmetrà a una remodelació per a incorporar un nou espai gastronòmic.
El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, destaca que la Copa de l’Amèrica ha vingut impulsant nombrosos projectes en el port. Aquestes iniciatives, que abasten una vintena d’obres, han rebut el suport d’inversió pública i privada per a preparar la ciutat per a aquest esdeveniment de renom.


Més que una competició

La Copa de l’Amèrica no sols és una competició esportiva d’alt nivell, sinó que també impulsa el desenvolupament urbà i turístic de la ciutat. L’obertura de nous espais per als vianants i la millora d’instal·lacions permetran que Barcelona rebi als visitants i espectadors amb un entorn renovat i atractiu.

La Copa de l’Amèrica de Vela està deixant una petjada duradora en el port de Barcelona amb una sèrie de millores i transformacions que beneficiaran tant als ciutadans com als visitants.

La inversió en aquestes obres contribueix a la promoció de la ciutat.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades