ENTREGA DE LES DISTINCIONS DE SOCIS D’HONOR 2023 DEL CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ

14-oct.-2023 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies dels socis, Seminaris, jornades i premis

Comparteix:

ENTREGA DE LES DISTINCIONS DE SOCIS D’HONOR 2023 A MANEL SALART DE MONONÁUTICA MANEL, LLUIS BOSCH DE NAUTICA Y YATES I TOMEU DARDER

Barcelona, Octubre 2023. A proposta del Comité Ejecutivo del Clúster Náutic Català, la Junta Directiva va atorgar les distincions, que van ser ratificades per l’Assemblea General, com a Socis d’Honor de l’entitat en reconeixement a la seva trajectòria personal i professional a Manel Salart de MOTONÁUTICA MANEL, Lluís Bosch (†) de NÁUTICA Y YATES I Tomeu Darder d’ACASTIMAR. L’acte de lliurament de les distincions com a Socis d’Honor va tenir lloc en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona coincidint amb el lliurament de la VIII edició dels Premis a la Innovació, Sostenibilitat i Economia Blava al sector nàutic.

Els homenatjats van rebre la placa commemorativa de mans d’Amadeu Núñez i Miquel Guarner, respectivament, President i Secretari General del Clúster Nàutic Català, així com la felicitació i una fotografia de record amb els Srs. Marc Sanglas, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat i President de Ports de la Generalitat, Lluís Salvadó, President del Port de Barcelona i Luis Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona.

L’acte va concloure amb un còctel i música per amenitzar i gaudir la vetllada de manera conjunta, els homenatjats, els convidats i les autoritats.

Declaracions

Segons Amadeu Núñez, President del Clúst Nàutic Català, “en els més de 50 anys de trajectòria de la nostra entitat, ja són 41 les persones que des de la nostra associació hem volgut distingir amb la distinció de socis d’honor. Tenim un ventall molt ampli de trajectòries, des de fabricants d’embarcacions, motors i components a distribuïdores de productes i empreses de serveis. El nostre sector és un sector que acumula una àmplia gamma d’activitats.”

MANEL SALART REGINCÓS de MOTONÁUTICO MANEL, SL.

Manel Salart Regincós, natural de Cadaqués i amb estudis de mecànica va obrir el 1973 un petit taller a la seva localitat, Cadaqués, per donar servei a les embarcacions i motors marins de la zona. A continuació ia sabent aprofitar el creixement de la flota d’embarcacions d’esbarjo, aquesta petita instal·lació s’amplia i dóna al naixement de Motonàutica Manel, que actualment compta amb dues botigues, taller i naus d’hivernatge, amb una superfície útil de 5.000 m2 i la tecnologia més avançada per poder donar un servei integral a qualsevol embarcació d’esbarjo.

Acompanyat sempre, gràcies a la tenaç i constant col·laboració de la seva dona, Maria Lluïsa Casanovas Gelada, que sempre al peu del canó i al capdavant de l’atenció al públic, fa realitat el projecte d’obrir les dues botigues que disposen actualment.

L’any commemoratiu del 50è aniversari de la fundació de Motonàutica Manel, des del Clúster Nàutic Català volem fer aquest reconeixement a una de les empreses nàutiques més antigues del país i al seu fundador, Manel Salart Regincós per la seva trajectòria i professionalitat.

LLUÍS BOSCH FONTCOBERTA (†) de NÁUTICA Y YATES

Va morir el 26 d’abril a l’edat de 67 anys.

El Lluís tenia una llarga trajectòria a la nàutica.

Col·laborador des de molt jove a la revista Iot i Motonàutica, quan el director era Antonio Beghetti, va ser posteriorment director de la revista Iot i director també de la revista Nàutica des de la seva creació el 1989.

Posteriorment, quan tant Iot com Nàutica van tancar, va ser cofundador, juntament amb Germán de Soler i Mercè Alcaide, de la revista Nàutica i Yates Magazine, de la qual també va ser el director fins al seu traspàs el mes d’abril passat.

Periodista de formació i professional incansable, Lluís era no només un profund coneixedor de la indústria nàutica d’esbarjo del nostre país i del món, sinó també un gran divulgador, crític quan calia, però sempre constructiu i disposat a donar suport a la indústria i al sector, una tasca en què el lliurament i la dedicació eren absolutes.

Ens deixa un llegat ingent en forma de publicacions, fotografies, proves d’embarcacions, articles d’opinió i publicacions que ja són part inseparable de la història de la nàutica d’esbarjo del nostre país.

TOMEU DARDER MARIAS fundador d’ACASTIMAR, SL

A Tomeu Darder Marias, l’afició pel mar el va venir des de ben petit. Va créixer al club Nàutic de Tarragona, navegant al Ruixim (el veler del seu pare), aprenent a fer nusos mariners, netejant els cascos dels velers. Ell veia el seu futur sent capità del seu veler i sempre navegant pel mar, però la vida va fer que de la seva afició sortís la seva professió fundant Acastimar, SL que va fundar el 1985 i de la que va ser el seu director durant més de 30 anys, fins al 2016 quan va prendre el relleu a Acastimar Carlos Asensi Urbieta.

Tomeu va posar tots els seus coneixements i la seva energia perquè els assessoraments tècnics que donava no només fossin bons, sinó que tinguessin com a valor afegit el tracte amb les persones i per tot això Acastimar, és ara una empresa reconeguda a nivell internacional, que imparteix cada any cursos de formació, tant bàsics com avançats, destinats a professionals on se’ls forma tècnicament sobre els productes que subministren, realitzant pràctiques reals a les seves pròpies instal·lacions. Tomeu Darder Marias va ser un dels precursors de la formació professional, com a eina indispensable per a la professionalització del nostre sector.

Per això, avui dia, Acastimar és un referent al sector nàutic nacional i internacional.

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades