LA LLOTJA DE PEIX DE BLANES INSTAL·LA PLAQUES FOTOVOLTAIQUES

16-nov.-2023 | Notícies del sector

Comparteix:

LA LLOTJA DE PEIX DE BLANES INSTAL·LA  PLAQUES FOTOVOLTAIQUES

La Llotja de Peix del port de Blanes, gestionada Ports de la Generalitat, ha instal·lat plaques fotovoltaiques, a més de posar solució a la corrosió, les filtracions i l’accessibilitat a la coberta, així com un canvi en el subministrament d’electricitat, mitjançant un projecte de rehabilitació desenvolupat per l’enginyeria Nadico. D’aquesta manera, i complint amb la transició energètica, s’han instal·lat 180 plaques fotovoltaiques.

Això permetrà a la Confraria de Pescadors, que actualment són usuaris de l’edifici, un “important estalvi energètic anual”, tal com asseguren des de Nadico. La reforma de la llotja s’emmarca dins de la reordenació d’aquesta zona del port de Blanes, que inclou un canvi important en la distribució paisatgística per a integrar la zona amb el teixit urbà mitjançant zones enjardinades, “amb l’objectiu de crear un gran espai social”.

El CEO i president de Nadico, Jordi Codina, expressava que “aquest projecte ha representat un repte per al nostre equip, qui va trobar solucions per a cadascun dels problemes que es van presentar. A més, treballem de manera coordinada per a afectar de manera mínima l’activitat pesquera. Estem molt agraïts amb la confiança del nostre client, l’empresa pública Ports de la Generalitat, però també amb totes les empreses que han col·laborat amb nosaltres”.

A més de les plaques fotovoltaiques i la reordenació paisatgística, s’han aportat solucions a “greus” problemes de corrosió, filtracions i accessibilitat a la coberta, supervisant el sanejat de l’estructura metàl·lica i de fusta, i realitzant una nova façana de compòsit alumini tractat. D’altra banda, s’ha millorat l’aïllament tèrmic, “la qual cosa millorarà les condicions de treball tant de pescadors com de compradors”.

ports.gencat.cat

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades