VIDEO DE L’ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS A LA INNOVACIÓ I DE LES DISTINCIONS SOCIS D’HONOR 2023

20-des.-2023 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies Generals, Salons i fires nàutiques

Comparteix:

ACTE DE LLIURAMENT DE LA VIII EDICIÓ DELS PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC I DE LES DISTINCIONS SOCIS D’HONOR 2023 DEL CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ

VIDEO

En el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona, va tenir lloc l’acte de lliurament de la VIII Edició PREMIS A LA INNOVACIÓ EN EL SECTOR NÀUTIC, que promou el CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ amb l’objectiu de fomentar la emprenedoria i l’atracció de talent i d’inversors envers al nostre sector.

Entre les VIII edicions, s’acumulen prop d’un centenar de projectes presentats. Projectes de tots tipus, des de projectes industrials, per que fa a nous productes, nous tipus d’embarcacions, noves plataformes d’internet, nous dissenys, noves metodologies de treball, apps d’ajut a la navegació, així com diverses iniciatives per promoure la nàutica d’iniciació.

El jurat integrat pel Comitè Executiu del Clúster Nàutic Català:

  • Amadeu Núñez, President ADIN i soci-director de Recambios Marinos
  • Ramon Fàbregas, Vicepresident i soci-director de Nautivela
  • Ferran Escura, Tresorer i soci-director de Bufete Escura
  • Miquel Guarner, Secretari i portaveu del jurat i soci-director de Izando Services

Ha tingut una feina complicada, ja que va haver d’avaluar fins a onze projectes presentats, i desprès de diverses reunions deliberatòries els membres del jurat van acordar atorgar el següents premis:


1r PREMI i guanyador d’aquesta edició: TORRETES MARCONN

TORRETES MARCONN

Marconn són les torretes de servei intel·ligent per a ports càmpings i qualsevol altre espai que necessiti subministrament d’aigua fabricades per VILTEC.

Les torretes Marconn milloren la eficiència del subministrament d’aigua i llum, el control i l’optimització dels consums, fomentant així la consciència ambiental dels seus usuaris, sent les primeres torretes pensades amb consciència Ecològica, Sostenible i Intel·ligent. Amb carcassa exterior 100% reciclable i reciclada.

2n PREMI: SUB-LIFE

El SUB-LIFE és un equip de busseig entre l’esnòrquel i l’SCUBA, dissenyat per a ser utilitzat en aigües poc profundes, raó que el fa ideal per a activitats subaquàtiques lúdiques com ara el busseig per platges, penya-segats i coves, l’exploració d’esculls, bancs de corall i també per a ser utilitzat en activitats professionals com la pesca subaquàtica i reparacions sota l’aigua de cascs de iots o piscines, entre d’altres.

El SUB-LIFE, és un equip de busseig que permet estar sota l’aigua dues hores sense ampolla i el fet de potenciar la il·luminació, és un tret que el diferencia el SUB-LIFE, d’altres artefactes semblants a aquest producte.

3r PREMI: SEA STARLIGHT:

Océano de Experiencias, SL presenta el projecte SEA STARLIGHT que uneix la navegació i el turisme d’estrelles. El navegant sempre ha necessitat mirar a la bòveda celeste per a contestar a la pregunta que sempre es va fer: ón estic? Avui dia, malgrat l’arribada del que ha significat l’arribada del GPS reivindiquem la necessitat de seguir mirant el cel i gaudir de la contemplació del cel i les estrelles d’una manera sostenible de cultura i història.

Recolzat per la Fundació Starlight, la innovació i originalitat del projecte l’han fet guanyador d’una subvenció europea per a desenvolupar aquest projecte de turisme nàutic sostenible de més d’1.000.000 €.

També s’han atorgat dos accèssits de reconeixement al 4t i 5è classificats:

ACCESSIT 1:

SEAPEN desenvolupat per DOCKPRO i representat a Espanya per SEAROTONIN és la única solució de dic sec que manté la seva embarcació lliure d’incrustacions d’organismes marins en el casc sense treure-la de l’aigua.

  • DIC SEC A NIVELL DE L’AIGUA
  • MAI MÉS ANTIFOULING
  • MILLOR VALOR DE REVENDA DE LA SEVA EMBARCACIÓ
  • ESTALVI EN EL MANTENIMENT DEL VAIXELL
  • ESTACIONAMENT MÉS FÀCIL EN L’AMARRAMENT
  • MILLORS PRESTACIONS DE LA SEVA EMBARCACIÓ

ACCESSIT 2:

La bicicleta aquàtica MAX de Kaycicles, és una bicicleta aquàtica o Water eBike made in Barcelona que pot anar propulsada per un motor elèctric (opcional).

És molt fàcil de muntar i desmuntar, molt fàcil de transportar i amb l’avantatge de poder guardar-la en qualsevol lloc.


El premis als guanyadors, cedits per empreses membres de l’associació, van consistir en:

  1. Constitució de Societat + Web corporativa (pack emprenedor):
    o oferts per ESCURA I IZANDO SERVICES
  2. Rellotge navegador Quatix:
    o ofert per GARMIN IBERIA
  3. Pàdel SUP Goldenship:
    o Ofert per RECAMBIOS MARINOS

I varen ser lliurats, per:

  • Marc Sanglas, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat i President de Ports de la Generalitat
  • Lluís Salvadó, President del Port de Barcelona
  • Luis Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona
  • Amadeu Núñez, President del Cluster Nàutic Català
  • Miquel Guarner, Secretari General del Clúster Nàutic Català

Descarregar NdP: Ndp_Lliurament_Premis_Innovacio_Octubre_2023

A proposta del Comité Ejecutivo del Clúster Náutic Català, la Junta Directiva va atorgar les distincions, que van ser ratificades per l’Assemblea General, com a Socis d’Honor de l’entitat en reconeixement a la seva trajectòria personal i professional a Manel Salart de MOTONÁUTICA MANEL, Lluís Bosch (†) de NÁUTICA Y YATES I Tomeu Darder d’ACASTIMAR. L’acte de lliurament de les distincions com a Socis d’Honor va tenir lloc en el marc del Saló Nàutic Internacional de Barcelona coincidint amb el lliurament de la VIII edició dels Premis a la Innovació, Sostenibilitat i Economia Blava al sector nàutic.

Els homenatjats van rebre la placa commemorativa de mans d’Amadeu Núñez i Miquel Guarner, respectivament, President i Secretari General del Clúster Nàutic Català, així com la felicitació i una fotografia de record amb els Srs. Marc Sanglas, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat i President de Ports de la Generalitat, Lluís Salvadó, President del Port de Barcelona i Luis Conde, President del Saló Nàutic de Barcelona.

Descarregar NdP: NdP ACTE LLIURAMENT DISTINCIONS SOCIS HONOR Octubre 2023

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades