CONFIRMATS ELS HORARIS DE LA COPA AMÈRICA EL 2024

29-gen.-2024 | Esports i activitats nàutiques, Notícies del sector

Comparteix:

CONFIRMATS ELS HORARIS DE LA COPA AMÈRICA EL 2024

L’organització de la 37a Copa Amèrica ha fet oficial les dates del Challenger Selection Sèries o Torneig de Desafiadors, que seran del 29 d’agost al 7 d’octubre de 2024, en el qual es triarà al rival del defensor del títol, el Emirates Team NewZealand, amb qui s’enfrontarà en la final del 12 al 20 d’octubre.

D’aquesta manera es confirmen seixanta dies de competició ininterrompuda en el camp de regates de la Copa, enfront de la platja de la Barceloneta, on també es disputarà la Jove Copa Amèrica (tripulants menors de 25 anys) i la Copa Amèrica Femenina, que celebrarà la seva primera edició.

El Desafiament de Selecció del Retador és possiblement la competició més desafiant de la Copa Amèrica. En aquesta, competeixen els equips que desafien en aquesta edició: l’INEOS Britannia, l’Alinghi Red Bull Racing suís, el Lluna Rossa Prada Pirelli italià, el NYYC American Magic nord-americà i l’Orient Express-KChallenge francès.

Durant 39 dies, aquests equips no tindran respir; fins i tot el posseïdor del títol, l’Emirates Team New Zealand, pot competir (sense comptar punts) a la primera etapa. Aquesta complicada competició consta de tres fases: Round Robin (enfrontaments de tots contra tots a Match-Race), semifinal i final. Al Round Robin inicial, que pot ser d’enfrontament simple o doble, atès que cada equip podria enfrontar-se dues vegades als seus contrincants (cadascú disputaria 10 partits), els quatre primers en puntuació avançarien a les semifinals.

A les semifinals, on els dos millors classificats trien rival entre els altres dos, el guanyador és l’equip que arribi primer a set victòries i els dos vencedors de la semifinal passen a la final on el guanyador serà també qui sumi set victòries. La competició es durà a terme amb els AC75 i el sistema Match-Race (vaixell contra vaixell) on el vencedor suma un punt.

CALENDARI DE LA FASE FINAL DE LA 37a COPA DE L’AMÈRICA:

  • 22 agost: Cerimònia d’Obertura de la 37a Copa de l’Amèrica
  • 25-27 agost: 3a Regata Preliminar
  • 29 agost-7 octubre: Desafiament de Selecció del Retador
  • 26 setembre-2 octubre: Jove Copa de l’Amèrica
  • 10-16 octubre: Copa de l’Amèrica Femenina
  • 12-20 octubre: Final de la 37a Copa de l’Amèrica

 

– INSCRIU-TE ULTIMES PLAÇES –

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades