FESTA DE LA VELA CATALANA 2024: AINA GELPÍ I CARLOS MANERA, MILLORS NAVEGANTS DE L’ANY

1-febr.-2024 | Esports i activitats nàutiques, Notícies del sector

Comparteix:

FESTA DE LA VELA CATALANA 2024: AINA GELPÍ I CARLOS MANERA, MILLORS NAVEGANTS DE L’ANY

  • L’acte aplega a més de 400 persones a l’America’s Cup Experience
  • Aina Gelpí i Carlos Manera es proclamen millors navegants de l’any
  • Diferents personalitats compromeses amb la promoció de la vela catalana han rebut Distincions Especials

Barcelona, 31 de gener.- La Federació Catalana de Vela ha reunit a més de 400 assistents a la Festa de la Vela Catalana 2024 que s’ha celebrat a l’America’s Cup Experience de Barcelona, centre de divulgació oficial de la Copa Amèrica de Vela. Amb la conducció amena i divertida del presentador Quim Masferrer, el Foraster, l’acte ha guardonat els èxits esportius i socials dels esportistes, dels clubs i de les escoles de la vela catalana dels anys 2022 i 2023, i també de les administracions i entitats que ho han fet possible.

Els moments més destacats de la vetllada han girat al voltant dels millors navegants de l’any, amb Aina Gelpí, regatista del GEN Roses, aclamada com a Millor Navegant de l’Any en la categoria femenina. Gelpí va acumular títols de campiona d’Europa i d’Espanya en classe Hansa 303 al 2023. Carlos Manera, regatista del Club Nàutic Port de la Selva, ha estat distingit com a Millor Navegant de l’Any en la categoria masculina, gràcies a gestes com el subcampionat aconseguit a la Mini Transat 2023 i ser el primer espanyol en guanyar la primera etapa d’aquesta regata. 

A més, s’han lliurat distincions especials a personalitats que han destacat pel seu compromís amb la vela catalana. Gerard Figueras ha rebut la Distinció d’Honor pel seu lideratge inspirador durant la seva etapa com a secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat, Jordi Bähr ha sigut reconegut com a Secretari de l’any pel seu treball exemplar, Tomàs Rom ha rebut la distinció de Comodor de l’any, Maggie Alonso ha sigut homenatjada com a Jutgessa de l’any, mentre que el Club Nàutic l’Escala ha sigut reconegut amb el premi Vela Solidària per la seva destacada implicació social. Pep Soldevila ha sigut distingit com a Millor Creuerista de l’any, i Alfred Farré ha rebut el reconeixement com a Mitjà de Comunicació.

A més, s’han guardonat als clubs Club Nàutic Bétulo, Club Marítim Castelldefels, Club Marítim Fenals i Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs pels seus 50 anys d’història. El regidor d’esports de Barcelona, David Escudé, l’expresidenta de l’ADIPAV, Ana Pujol, i Manel Pedreira, un dels grans professionals d’aquest esport, han rebut una Distinció Especial pel seu impacte extraordinari i dedicació excepcional al món de la vela.

Anna Caula, secretària general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat; Xavier Torres, president de la Federació Catalana de Vela; i David Escudé, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona i president de l’Àrea d’Esports i Activitat Física de la Diputació de Barcelona, han expressat en els seus parlaments el seu orgull pel talent local.

La festa ha estat marcada per un ambient positiu i inspirador, reforçant la unitat de la comunitat de la vela catalana i concloent amb la promesa d’un futur brillant per a aquest apassionant esport nàutic. Amb els Jocs Olímpics de París i la Copa Amèrica de Vela a Barcelona en l’horitzó, el 2024 es presenta com un any esplendorós per a la vela catalana, marcat no només per la celebració dels èxits passats sinó també com l’inici d’una temporada emocionant, plena de reptes i oportunitats per als amants de la vela.

NOTA DE PREMSA

– INSCRIU-TE ULTIMES PLAÇES –

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades