EL NOU BUS NÀUTIC DEL PORT DE BARCELONA ESTARÀ LLEST PER A JULIOL

6-març-2024 | Notícies del sector, Notícies Generals, Novetats

Comparteix:

EL NOU BUS NÀUTIC DEL PORT DE BARCELONA ESTARÀ LLEST PER A JULIOL

El Consell d’Administració del port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres adjudicar el servei de bus nàutic a Nex Continental Hòldings en compromís d’UTE amb Bahia Zero (Grup ALSA). Les embarcacions, que prestaran servei entre els molls de Drassanes i de Llevant, estaran operatives per a l’1 de juliol, llistes per a la celebració de la Copa Amèrica.

Funcionarà un mínim de 12 hores al dia, amb una capacitat de 70 passatgers per embarcació. Estaran dotades d’un sistema d’atracada i embarcament automatitzat i a més propulsades gràcies a plaques solars o hidrògen i connexió a la xarxa elèctrica. “La tarifa màxima s’ha establert en 1,9 euros per viatge i s’han previst abonaments per a 10 viatges, per a 2 i 30 dies i descomptes per a nens i joves i per a persones majors”, explica el Port de Barcelona en un comunicat.

 

Les embarcacions prestaran servei entre els molls de Drassanes i de Llevant

La concessió té una durada de 15 anys, i l’adjudicatària farà una inversió inicial d’1.872.000€ en les dues embarcacions i en el condicionament de l’estació marítima i la parada del Portal de la Pau. Per part seva, les embarcacions seran “zero emissions”, propulsades amb energia solar o hidrògen, i amb capacitat per a connectar-se a la xarxa elèctrica.

Nex Continental Hòldings i Bahia Zero realitzaran diverses inversions en els molls de Llevant i Drassanes. La parada del bus nàutic de Llevant se situarà en la nova estació marítima que ocuparà els antics “tinglados”, ara en rehabilitació. Un cop entri en funcionament el servei, l’adjudicatari “podrà proposar altres parades”, segons informa el port de Barcelona.

 

El port de Barcelona recupera 6 hectàrees de MEPSA

Durant el Consell d’Administració del port de Barcelona, s’ha aprovat la recuperació anticipada de 6 hectàrees de la concessió de Molls i Espais Portuaris (MEPSA), situades al moll de l’Energia, per a dedicar-les a la futura planta de producció de combustibles verds.

MEPSA té una concessió de 42 hectàrees en la molla de la Energia que finalitza en el 2035. L’espai està ocupat per diferents activitats, com a magatzematge de graneles líquids i sòlids, logística de productes químics, serveis especials, magatzematge de vehicles i contenidors, entre altres.

El port ha analitzat les activitats i ha aprovat recuperar la titularitat dels seus espais, en els quals es desenvolupen activitats que poden realitzar-se en altres zones del recinte. En concret, es tracta de dues parcel·les que sumen 6 hectàrees, una recuperació que es farà efectiva l’1 de gener del 2025.

El port de Barcelona ha negociat amb MEPSA la compensació per a la reversió d’aquest espai, que implica una ampliació del període concessional fins a l’1 de gener del 2043. Així, la futura planta de combustible zero emissions preveu generar “nous trànsits marítims amb vaixells més nets i faciliti l’ús de nous combustibles en altres activitats portuàries i logístiques”.

 

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades