ELS MOSSOS D’ESQUADRA CONTROLARAN EL PORT DURANT LA COPA AMÈRICA DE VELA

9-abr.-2024 | Notícies del sector, Notícies Generals, Salons i fires nàutiques

Comparteix:

ELS MOSSOS D’ESQUADRA CONTROLARAN EL PORT DURANT LA COPA AMÈRICA DE VELA

Els Mossos d’Esquadra seran la policia que controlarà el Port de Barcelona durant la Copa Amèrica de Vela aquest estiu. Això voldrà dir que els Mossos es faran seu un espai on ara no és el cos de seguretat competent, com és el Port, encara que no era el que inicialment estava previst. El mes de març passat estava tot tancat perquè el ministeri d’Interior cedís als Mossos la competència permanent de ports i aeroports.

Concretament, per terra els Mossos controlaran els accessos i la seguretat del Port. Dit d’una altra manera, tot el que passi dins del Port serà competència dels Mossos. De fet, que Marlaska estigués predisposat a donar als Mossos la competència de ports i aeroports també va aixecar crítiques internes als cossos policials espanyols.

Tota la seguretat del Port estarà controlada des d’un Centre de Coordinació dels Mossos ubicat en un espai que ja ha estat elegit al costat del World Trade Center. Des d’aquest lloc ple de pantalles, on també hi haurà representants de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la policia marítima i la Guàrdia Civil, els cossos policials coordinaran la seguretat de la prova.

La competició a alta mar serà controlada per un altre CECOR, aquesta vegada, dins un vaixell de la Guàrdia Civil. Tot i això, la policia catalana també tindrà funcions a alta mar, com el control de drones que podrien sobrevolar la prova il·legalment. Així mateix, els bussejadors dels Mossos comprovaran que sota l’aigua tot estigui en ordre i no hi hagi cap fuita perillosa.

Finalment, la disputa s’ha resolt amb els Mossos controlant el Port i amb la Guàrdia Civil fent-ho mar endins.

Font: Diari ARA

– INSCRIU-TE ALS CURSOS GRATUÏTS

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades