EL PORT DE ROSES INICIA LA TEMPORADA DE CREUERS 2024 AMB LA VISITA DEL SEA CLOUD-II

6-maig-2024 | Notícies del Clúster, Notícies del sector, Notícies dels socis, Notícies Generals

Comparteix:

EL PORT DE ROSES INICIA LA TEMPORADA DE CREUERS 2024 AMB LA VISITA DEL SEA CLOUD II

El port de Roses preveu aquesta temporada la visita de nou creuers amb uns 1.500 passatgers, que en comparació a la temporada 2023 suposa un increment d’escales, amb cinc escales més que suposa doblar amb escreix les xifres de l’any passat, i un augment de passatgers, amb 1.200 passatgers més que la temporada anterior. Amb tot es preveu una bona temporada de l’activitat de creuers al port rosinc que es va iniciar l’1 de maig i preveu finalitzar el 2 de novembre amb la segona visita de La Belle des Océans.

Un total de sis línies de creuer visitaran el port roscinc: Sea Cloud, Croisieurope,  Mystic, Sebourn, Seadream i The Ritz Carlton. Destaca el retorn de la companyia Seabourn en aigües altempordaneses amb l’escala inaugural del creuer Seabourn Ovation, així com l’escala inaugural del creuer Ilma, de la companyia The Ritz Carlton. Dos creuers que rebran una mètopa per commemorar la seva primera visita al port de Roses. A més, visitaran el port-badia de Roses els creuers La Belle des Océans, World Traveller, Seadream I i Seadream II.

Precisament, el port de Roses va rebre la segona escala de la temporada amb la primera de les dues visites del creuer La Belle des Océans el 2024, que a més a més enguany clourà la temporada.

Sea Cloud II

El Sea Cloud II ha estrenat la temporada de creuers 2024 a Roses amb 75 passatgers que en gran part són nord-americans. Aquests passatgers van visitar el municipi de Roses i van coneixer els seus principals atractius culturals, històrics i gastronòmics. També van trobar experiències úniques al territori com la visita a cellers de la DO Empordà amb degustació de vins, activitats culturals als pobles medievals amb recorreguts amb bicicletes elèctriques, així com la visita cultural a Girona i al Museu Dalí.

El creuer de bandera de Malta té una eslora de 117 metres, una mànega de 28,8 metres, un calat de 6 metres i un registre brut de 3.849 tones.

53.000 passatgers a la Costa Brava

La temporada de creuers 2024 als ports de Palamós i Roses preveu l’escala de 61 creuers i l’arribada d’uns 53.000 passatgers. Traduït en percentatges, es preveu un increment de l’1,3% en passatgers i un augment del 15% en escales, respecte a la temporada 2023.

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5,1 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros. A més, s’han afegit 6 euros per passatger, per la despesa vinculada al vaixell en concepte de serveis portuaris.

Els ports de Palamós i Roses reben creuers del mercat nord-americà i del mercat europeu. Aquesta temporada, el 50% dels creuers que vindran pertanyen al mercat nord-americà i el 50% restant a l’europeu. Tanmateix, sis creuers faran escala per primera vegada entre els ports de Palamós i Roses.

NOTA DE PREMSA

INICI IMMINENT INSCRIU-TE ALS CURSOS GRATUÏTS

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades