DEL 24 AL 26 DE MAIG, EL PORT DE BARCELONA FA LES JORNADES DE PORTES OBERTES “ENDINSA’T AL PORT”

14-maig-2024 | Formació i cursos, Notícies del Clúster

Comparteix:

DEL 24 AL 26 DE MAIG, EL PORT DE BARCELONA FA LES JORNADES DE PORTES OBERTES “ENDINSA’T AL PORT”

El Port de Barcelona va presentar recentment en l’edifici Mirador les primeres portes obertes que organitza per a acostar la seva infraestructura a la ciutadania. Del 24 al 26 de maig, permetrà de forma controlada l’accés a espais portuaris com la terminal BEST de Hutchison o la Zona d’Activitats Logístiques. El recinte català el farà mitjançant més de 240 visites que esperen reunir unes 16.000 persones, unes activitats que engloba sota el lema Endinsa’t al Port.

Durant els tres dies es faran visites amb bus, per via marítima i a peu. També hi ha previstes activitats lúdiques i divulgatives en una cita que espera rebre 16.000 visitants. Salvadó ha afirmat que cada any 25 milions de persones visiten el port, però la gran majoria “només coneix 80 de les 1.140 hectàrees que configuren el port de Barcelona” en referència al Port Vell.

A més hi ha programats tallers, xerrades i un mercat mariner al Port Vell, amb una quinzena de botigues per poder tastar productes del mar. Tot plegat serà gratuït, però per participar en les visites caldrà fer reservar amb el pagament d’un euro per garantir-hi l’assistència.

El president del port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha explicat que el recinte català “compta amb l’experiència d’activitats com Nadal al Port o l’Àgora Port” per a organitzar les pròximes portes obertes. Salvadó també ha destacat que “altres ports d’Europa desenvolupen aquest tipus d’iniciatives”. Per això i durant tres dies, “volem trencar aquesta restricció d’accés a una part molt important del port i fer-nos més pròxims a la ciutadania”.

Totes les activitats que requereixin reserva tindran un preu simbòlic de 1€, “encara que després el regal que t’emportes a casa és superior”, ha subratllat David Pino, referint-se al valor que suposa visitar zones que, normalment, estan restringides al públic general. Així mateix, ha explicat que alguns museus com el Museu Marítim de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya celebraran jornades de portes obertes amb entrades gratuïtes.

 

 

 

INICI IMMINENT INSCRIU-TE JA ALS CURSOS GRATUÏTS

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades