LES VENDES D’EMBARCACIONS FINS AL MES DE JUNY AUGMENTEN D’UN +7,2% A TOT L’ESTAT

4-jul.-2023 | Estudis, estadístiques i informes, Notícies del Clúster, Notícies del sector

Comparteix:

Subsectors com el lloguer i les activitats nàutiques preveuen una excel·lent temporada, i altres sector con els del manteniment, reparació, recanvis i accessoris tenen també molt bones expectatives

– Barcelona, Juliol 2023. Durant el període Gener-Juny, la matriculació d’embarcacions noves a tot l’Estat ha augmentat d’un +7,2 % i a Catalunya d’un petit retrocés del –2,8 %, passant, a nivell estatal de 3492 a 3742 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya, s’ha passat, respecte al mateix període, de 652 a 634 embarcacions matriculades, segons l’informe elaborat per CLÚSTER NÀUTIC CATALÀ amb dades de la Direcció General de la Marina Mercant.

Desglossat per particulars i lloguer, al conjunt de l’Estat el mercat de particulars (llista 7a) ha augmentat d’un     + 3,2 %, passant de 2220 a 2292 embarcacions matriculades, i el mercat de lloguer (llista 6a) ha augmentat d’un + 14,0 %, passant de 1272 a 1450 embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya el mercat de particulars ha caigut d’un – 15,0 % passant de 406 a 345 embarcacions i el de lloguer ha crescut d’un + 17,5 %, passant de 246 a 289 embarcacions matriculades.

El mercat de lloguer (llista 6ª) representa a tot l’Estat un 38,7% del total d’embarcacions matriculades, mentre que a Catalunya representa també un 45,6 %; aquesta tendència en els hàbits de consum no para de créixer, i aproximadament a nivell estatal més d’una de cada tres embarcacions matriculades al conjunt de l’Estat i prop de la meitat de les embarcacions matriculades a Catalunya estan destinades al lloguer.

El mercat nàutic català representa el 16,9 % del total del mercat nàutic estatal.

La Capitania de Palma de Mallorca és la que més embarcacions ha matriculat amb 543 embarcacions, seguit de Barcelona amb 402, A Corunya amb 279, Alacant amb 275, Bilbao amb 254, Cartagena amb 199, Almeria amb 169, Palamós amb 145, Gijón amb 136 i Tenerife amb 127, completen les primeres posicions en el rànquing estatal.

Tipus d’embarcacions

Per tipus d’embarcacions, a nivell estatal, únicament es donen creixements a les motos aquàtiques amb un + 80,0 %, seguides de les embarcacions neumàtiques amb un + 25,0 % i dels menors descensos de les embarcacions semirígides amb un – 11,8 %, de les rígides amb un – 17,4 % i de les de vela amb un – 18,2 %.

Mentre que a Catalunya, únicament es donen creixements a les motos aquàtiques amb un + 96,0 %, seguides dels menors descensos de les embarcacions de vela amb un – 17,6 %, de les semirígides amb un – 19,8 %, de les neumàtiques amb un – 24,3 % i de les rígides amb un – 28,8 %.

I d’igual manera que en els mesos precedents, Podríem resumir que el mercat de les embarcacions, tant a nivell global com pel que fa al segment d’embarcacions per a ús particular (llista 7ª) s’aguanta principalment degut al bon moment que experimenten les motos aquàtiques, tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat.

Mercat d’embarcacions de segona mà

En quant al mercat de les embarcacions d’ocasió, disminueix moderadament degut principalment a l’escassa disponibilitat d’embarcacions degut al progressiu envelliment de la flota.

Les dades acumulades de gener a juny, reflecteixen un retrocés al conjunt de l’Estat d’un – 9,8 %, passant de 8661 a 7816 unitats venudes, mentre que a Catalunya el retrocés, encara més acusat, és d’un – 18,9 %, passant de 1985 a 1609 embarcacions venudes en el període.

En el conjunt de l’Estat, es venen 2,09 embarcacions d’ocasió per cada embarcació nova matriculada, mentre que a Catalunya, aquest rati es sensiblement més alt, venent-se 2,54 embarcacions d’ocasió per cada embarcació nova matriculada.

La escassa renovació de la flota nàutica fa que aquest rati hagi baixat fins a 2/3 embarcacions per cada embarcació nova, mentre que no fa gaires anys es venien entre 4 i 5 embarcacions d’ocasió per cada nova embarcació.

Declaracions

En opinió d’Amadeu Núñez, President de CLÚSTER NÀUTIC: “El sector nàutic, en general, s’està adaptant be als nous hàbits de consum dels usuaris com ho demostren principalment el creixement del subsectors del lloguer i de les activitats nàutiques, que preveiem es consolidaran com a nova tendència per a les properes temporades”

Miquel Guarner, Secretari General de CLÚSTER NÀUTIC: “Des del Clúster Nàutic Català apostem per la sostenibilitat i hem promogut un Certificat d’empresa nàutica sostenible, que anirà acompanyant d’un distintiu i una declaració responsable que s’haurà de renovar anualment conforme es segueixen les recomanacions de la nostra Guia de Bones Pràctiques Mediambientals”

 


Descargar ficheros:

¡SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER!

He llegit i accepto la política de protecció de dades